26 Şubat 2010 Cuma

24.Hafta da neler oldu neler bitti bitiyooooo


Browny cheesecake bitti bitiyo kapanın elinde kalıyoooo, ups!!!! Aklım fikrim şeker katılmış zararlı yiyecek gruplarında olunca haftaya tatlı başlar olduk :) Bu gidişle 30 kilo alacakmışım gibi bir his var içimde. Bu hisleri kovmaya çalışıyorum ama nafile.

Minik kuzumuz kıpır kıpır, işyerinde ki toplantılarda gür sesli amcalarının seslerini duyduğu anda İdil, anneciğinin karnına okkalı bi tekme savuruyor. Biraz daha büyüsün patisinden tutuvericem, gıdıklasam işe yarar mı?

Mide ekşimelerim son sürat devam ediyor, sevgili eşimin Hornet’inin hızıyla karşılaştırılır mı bilemem. Özellikle yararlı yicekler grubu yediğimde çekiyorum bu mide ekşimelerini -bakın gördünüz mü benim sürekli tatlı yemem icap ediyor yoksa aç kalıcam aç- Peki nedir bu yararlı yiyecekler? Süt, yoğurt, meyve ve türevleri, ay daha ne olsun sık sık yemem gereken şeyler işte.

İdil’ime her gün Beethoven dinletiyorum, umarım içimden piyano çalarak çıkmaya kalkışmaz yoksa doğum hayli zor geçebilir :-P Özellikle çok hareketli olduğu saatlerde müzik dinletmek çok işe yarıyor, bebeğimiz sakinleşiyor. Artık dışardan duyduğu seslere bilinçli tepki verdiği dönemede girmişiz. Test edip onayladık babamız ne zaman karnımıza başını dayayıp “hadi kızım vur bir tane anneye” dese, idil anında söz dinliyor. Bak güzel kızım, pırlantam önce anneciğinin sözünü dinleyeceksin, tekmeyi yiyen ben oluyorum sonra.

Bu hafta ile ilgili birazda bilgi vereyim; kuzumuzun bu dönemde kemik ve kas dokusu hızla gelişmeye devam ediyormuş. Bu da hareketlerin giderek güçleneceği anlamına gelirmiş. (Desenize dayak yemeye devam. Birtürlü yiyip içemediğim süt ve süt ürünlerinin yerine dışarıdan kalsiyum deteği almaktayım). Özellikle bu haftadan sonra kalsiyumun önemi büyükmüş minik prenses ve annesi için. 24. hafta gebelik seyri açısından bir dönüm noktası olarak kabul edilirmiş. Amerika, bu haftadan itibaren kanunen bebeği kendi hak ve özgürlüklerine sahip ayrı bir birey olarak görürmüş . Türkiye'de ise aynı durum 26. haftadan itibaren söz konusymuş. Neden 24.hafta diye soracak olursanız; bilimsel veriler bebeğin bu haftadan itibaren algılarının önemli bir kısmının geliştiğini ve bebeğin uyaranlara refleks değil, bilinçli cevap verdiğini göstermekteymiş. Yani bebek artık öğrenmeye, bilgileri hafızasında depolamaya ve "düşünerek mantıklı tepkiler vermeye" başlamış.

(Bu bilgiler Dr.Kağan Kocatepe’nin sitesi http://gebelik.org/ dan alınmıştır)

Bende diş eti kanamaları görülmeye başlanabilirmiş bu dönem. Şimdili bu tip bir şikayetim yok 2-3 hafta öncesine kadar çok sık burnum kanıyordu ama o da geçti. Bu dönem erken doğumun belirtilerine karşı çok dikkatli ve bilinçli olmak gerekiyormuş. Elimizin altında internet olduğu sürece değil bilinçli olmak tıp uzmanı olup çıkacağız nerdeyse.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder